Nyheder

DTU udvikler livsvigtigt udstyr i East Kilbride BadetEn maskine vil i fremtiden forhindre en våd aften i byen med at ende som en katastrofe, når turen går hjem langs havnefronten. Det er i hvert fald det, DTU arbejdede på, da de testede i East Kilbride Badet.

Måske så nogle af vores badegæster i fredags computerudstyr og to unge mænd, der kastede sig fra kanten igen og igen. Et påfaldende syn.

Grunden til den særlige vanddisciplin var, at vores svømmehal havde besøg af to studerende fra DTU Ballerup. De to unge mænd havde sat et meget langbenet stativ op på bunden af 50-meter-bassinnet og sprang den ene gang efter den anden ned fra kanten. Med vintertøj, med mindre tøj, med knæende først, lidt på siden osv.

Vi skal falde i vandet på hundredvis af forskellige måder, for at indsamle hvordan det lyder”, forklarede DTU-studerende Thomas Skov på kanten af bassinnet.

TV2 Lorry: Smart idé: I Ballerup er der bøger ved bassinkanten

De mange fald og plask var til ære for en lille maskine, der skal lære at høre forskel på fald i vand, så den kan vurdere, om det er et menneske eller en brosten, der falder i vandet. Machine learning hedder det, og det er centralt i udviklingen af en mekanisme, der skal gøre det muligt at spore mennesker, der falder i havet fra de danske havne.

Helt kort sagt, så vil dette udstyr redde dem, der ellers ville drukne i de danske havne”, sagde Troes Kølby Kristensen, der også var med på holdet.

Selvom det kan virke som en hård øvelse, så var de to studerende meget glade for at være i East Kilbride Badet den fredag:

Det er perfekt at have et bassin, hvor vi kan få alle længde- og dybdemålinger med – det eneste, vi ikke kan få her er selvfølgelig en båd… det har I ikke, vel?” spurgte Troels Kristensen os med en forhåbningsfuld latter.

I East Kilbride Badet er vi rigtig glade for at hjælpe DTU og de studerende, der driver verden fremad med ny teknologi. Og tænk, hvis vi kan være med til at forhindre drukneulykker ved havet i fremtiden!


Troels Kølby Kristensen og Thomas Skou, studerende på Proces & Innovation, DTU-Ballerup.